Yemek Tarifleri

Cevizli Tulum Peynirli Makarna - Cevizli Tulum Peynirli Makarna Tarifi - Cevizli Tulum Peynirli Makarna Nasıl Yapılır?

‘Cevizli Tulum Peynirli Makarna tarifini, nasıl yapıldığını, malzemelerini, pişirme süresini ve tüm inceliklerini öğrenebilir, videolu anlatım ile Cevizli Tulum Peynirli Makarna yapabilirsiniz.’

Cevizli Tulum Peynirli Makarna

MALZEMELER

500 gram dilediğiniz bir makarna

Su

Tuz

Harcı için;

2 avuç ceviz

2 - 3 diş sarımsak

3 yemek kaşığı zeytinyağı

10 - 12 adet kurutulmuş domates

3 - 4 dal taze soğan

200 gram tulum peyniri

2 dal taze kişniş

Tuz

Karabiber 

YAPILIŞI

Kaynayan tuzlu suda makarnalarınızı haşlayın.

Makarnanızı haşladığınız sudan biraz kenara ayırın ve makarnanızı süzün.

Ayrı bir tavayı ocağa alın ve ısıtın.

İnce kıydığınız cevizleri tavanıza alın ve birkaç tur çevirin.

İnce kıydığınız sarımsakları ve zeytinyağını ekleyip çevirin.

İnce doğradığınız kuru domatesleri içerisine ekleyin.

Taze soğanın yeşil kısımlarını doğrayın ve tavanıza ekleyin.

Makarnayı haşladığınız sudan tavanıza 1 kepçe ilave edin.

Makarnaları ekleyip karıştırın.

Tuz ve karabiberi ekleyip karıştırın.

Ateşten aldıktan sonra tulum peyniri ve ince doğranmış taze kişniş ekleyip servis edin.