Yemek Tarifleri

Kuşkonmazlı ve Kabaklı Makarna - Kuşkonmazlı ve Kabaklı Makarna Tarifi - Kuşkonmazlı ve Kabaklı Makarna Nasıl Yapılır?

‘Kuşkonmazlı ve Kabaklı Makarna tarifini, nasıl yapıldığını, malzemelerini, pişirme süresini ve tüm inceliklerini öğrenebilir, videolu anlatım ile Kuşkonmazlı ve Kabaklı Makarna yapabilirsiniz.’

Kuşkonmazlı ve Kabaklı Makarna

MALZEMELER

500 gr. penne makarna – kalem makarna
1 adet kabak
2 adet kuşkonmaz
10 – 12 adet kuru domates
1 avuç ceviz – ince kıyılmış
3 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı zeytinyağı
75 – 100 gr. beyaz peynir
Dereotu

YAPILIŞI

Kurutulmuş domatesi kaynamış suda bekletin.

Kuşkonmazın kökünü kopartın ve ince ince doğrayın.

Kabağınızın çekirdekli kısmını dışarıda bırakacak şekilde küp küp doğrayın.

Cevizlerinizi ince doğrayın.

Makarnanızı haşlayın ve makarnanızın haşlama suyundan bir parça ayırın.

Ardından vok tavanızı ocağa alın ve kabakları içerisine ilave edin. Kabaklarınız hafif renk alınca kuşkonmazı ekleyin ve karıştırın.

Kuşkonmazlar da hafif renk alınca içerisine cevizi ekleyin ve karıştırmaya devam edin.

İçerisine tereyağı ve zeytinyağını ekleyin.

Yağınız eriyince içerisine küp doğradığınız kuru domatesleri ekleyin ve karıştırın.

Makarnanızın haşlama suyundan sebzelerinizin içerisine 1 – 2 kepçe ekleyin.

Ardından makarnalarınızı içerisine ekleyin.

Dereotunu ince kıyın ve ocağın altını kapatın.

Elinizle ufaladığınız beyaz peyniri makarnanızın üzerine ekleyin ve ocakta birbirleriyle karışana kadar karıştırıp, servis edin.