Mercimekli Bulgur Pilavı
MALZEMELER
2 yemek kaşığı tereyağı
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 adet soğan - iri küp doğranmış
1 adet havuç - küp doğranmış
1,5 su bardağı pilavlık bulgur
1/2 su bardağı yeşil mercimek
Tuz
Karabiber
Kimyon
3 su bardağı su
YAPILIŞI:
Mercimeği küçük bir tencereye alın üzerini geçecek kadar su ekleyin ve hafif yumuşayana kadar haşlayın.
Soğanı küp doğrayıp zeytinyağında kavurun.
Bulguru ve haşladığınız mercimeği ilave edip, baharatları da ekleyerek 1 – 2 dakika kavurun.
Suyu ilave edip karıştırın, tencerenin ağzı kapalı bir şekilde 15 dakika kaynamaya bırakın.
Pilav suyunu çekince karıştırın ve demlenmeye bırakın.