Yemek Tarifleri

Mevlevi Pilavı - Mevlevi Pilavı Tarifi - Mevlevi Pilavı Nasıl Yapılır?

Mevlevi Pilavı, nasıl yapıldığını, malzemelerini, pişirme süresini ve tüm inceliklerini öğrenebilir, videolu anlatım ile Mevlevi Pilavı yapabilirsiniz.

Malzemeler:

1/2 kg kestane
3 havuç
1 çay bardağı nohut
2 tavuk göğsü 
2 su bardağı pirinç
Yarım çay bardağı kuş üzümü
2 çorba kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı tarçın
2 çay kaşığı karabiber

Yapılışı:

Kestaneler pişirilip kabukları soyulur.

Tavuklar ve ıslatılmış nohut bir tencereye alınıp kaynatılır.

Pirinç 1 çorba kaşığı tereyağı ve 1 çorba kaşığı zeytinyağı ile hafifçe kavrulup  kenara alınır.

Havuçlar küp şeklinde doğranıp 1 çorba kaşığı tereyağı ve 1 çorba kaşığı zeytinyağı ile kavrulur.

Haşlanan tavuk etleri iri parçalar halinde didilir.

Tencerenin en altına sırayla tavuk eti, kestane, nohut kuş üzümü ve havuç yayılır.

Son olarak pirinç eklenir.

Pirincin üzerini biraz geçecek kadar su-tavuk suyu karışımı eklenir.

Kısık ateşte pişirilir. 2 saat kadar demlendirilir.

Servis tabağına ters çevirilerek alınır.


İlgili Haberler

Arda'nın Mutfağı - Fındıklı Sarma Tarifi - Fındıklı Sarma Nasıl Yapılır?

Arda'nın Mutfağı - Ispanaklı Açık Börek Tarifi - Ispanaklı Açık Börek Nasıl Yapılır?

Arda'nın Mutfağı - Ilık Patates Salatası Tarifi - Ilık Patates Salatası Nasıl Yapılır?

Ferda nasıl bir hayat yaşadı?