Yemek Tarifleri

Nohutlu Pilav - Nohutlu Pilav Tarifi - Nohutlu Pilav Nasıl Yapılır?

‘Nohutlu Pilav tarifini, nasıl yapıldığını, malzemelerini, pişirme süresini ve tüm inceliklerini öğrenebilir, videolu anlatım ile Nohutlu Pilav yapabilirsiniz.’

Nohutlu Pilav

Malzemeler

3 yemek kaşığı tereyağı

1 yemek kaşığı ayçiçek yağı

2 su bardağı baldo pirinç

3 su bardağı su

2 su bardağı nohut – haşlanmış

Tuz

Beyaz biber 

1 adet defne yaprağı

YAPILIŞI

Pilav tencerenize ayçiçek yağı ve tereyağını ekleyin, tereyağı eriyince pirincinizi ekleyin.

Pirincinizin üzerine tuz ilave edin ve hafif kavurun.

İçerisine su, haşlanmış nohut, tuz, beyaz biber ve defne yaprağını ilave edip karıştırın.

Ardından kaynayana kadar orta ateşte, kaynadıktan sonra kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin.

Pilav suyunu çekince içerisindeki defne yaprağını çıkartın ve alttan üste doğru havalandırın.

Üzerine havlu kağıt serip kapağını kapatın ve 10 – 15 dakika dinlendirin.