Yemek Tarifleri

Manisa Kebabı Tarifi - Manisa Kebabı Nasıl Yapılır?

"Manisa Kebabı" tarifi! ‘Manisa Kebabı tarifini, nasıl yapıldığını, malzemelerini, pişirme süresini ve tüm inceliklerini öğrenebilir, videolu anlatım ile Manisa Kebabı yapabilirsiniz.’

Manisa Kebabı

MALZEMELER

Beşamel sos için;
2 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı un
205 su bardağı süt
Tuz
Karabiber
Muskat rendesi

Krep hamuru için;
2 su bardağı un
2 su bardağı süt
2 adet yumurta
1 tutam tuz
1 yemek kaşığı zeytinyağı

Üzeri için;
1-2 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri

İç harcı için;
2 yemek kaşığı ayçiçek yağı
500 gr kuzu buttan kuşbaşı doğranmış et
1,5-2 su bardağı su
2 yemek kaşığı ayçiçek yağı
1 adet yemeklik doğranmış soğan
1 adet küçük küp doğranmış havuç
2 adet yemeklik doğranmış sivri biber
2-3 diş ezilmiş sarımsak
2-3 adet soyulmuş, doğranmış domates
1 su bardağı bezelye
Tuz Karabiber
Pul biber

Tarifi videomuzda!