Yemek Tarifleri

Çilekli Kanepe - Çilekli Kanepe Tarifi - Çilekli Kanepe Nasıl Yapılır?

Çilekli Kanepe, nasıl yapıldığını, malzemelerini, pişirme süresini ve tüm inceliklerini öğrenebilir, videolu anlatım ile Çilekli Kanepe yapabilirsiniz.

Malzemeler:

500 gr çilek
1 paket tost ekmeği
½  paket vanilya
1 yemek kaşığı pudra şekeri
4 yumurta
Süt
Toz şeker
 
Yapılışı:

4 yumurta genişçe bir tabağa kırılır, üzerine biraz süt ve yarım paket vanilya eklenip iyice karıştırılır.

Ayrı bir tabağa da bolca toz şeker dökülür. 

1 paket tost ekmeği ortadan ikiye kesilerek üçgen şekli verilir.

Bolca tereyağı eritilir ve önce yumurtalı harca bulanan ekmekler kızartılır.

Kızartılan ekmekler toz şekere bulanır ve servis tabağına yerleştirilir.

Ayrı bir tabakta yarım kg çilek iri parçalara bölünür 1 yemek kaşığı pudra şekeriyle karıştırılır.

Karışım kızartılan ekmeklerin ortasına yerleştirilir.

Çilekli Kanepeler servise hazır hale gelir.
 


İlgili Haberler

Arda'nın Mutfağı - Nohutlu Pilav Tarifi - Nohut Pilav Nasıl Yapılır?

Arda'nın Mutfağı - Arnavut Ciğeri Tarifi - Arnavut Ciğeri Nasıl Yapılır?

Arda'nın Mutfağı - Halka Tatlısı Tarifi - Halka Tatlısı Nasıl Yapılır?

İsrailli ajan dosyası nasıl kapandı?