Yemek Tarifleri

Çıtır Humus Topları - Çıtır Humus Topları Tarifi - Çıtır Humus Topları Nasıl Yapılır?

‘Çıtır Humus Topları tarifini, nasıl yapıldığını, malzemelerini, pişirme süresini ve tüm inceliklerini öğrenebilir, videolu anlatım ile Çıtır Humus Topları yapabilirsiniz.’

Çıtır Humus Topları

MALZEMELER

Humus için;

2 su bardağı nohut
5 yemek kaşığı tahin
2 diş sarımsak
1 adet limonun suyu
3 – 4 yemek kaşığı su
1/4 su bardağı zeytinyağı
1 çay kaşığı kimyon
Tuz
Karabiber

Bulamak için;

Un
Yumurta
Panko – kalın ekmek kırıntısı

Servis Etmek için;

3 yemek kaşığı süzme yoğurt
1 limonun kabuğu – rende

YAPILIŞI

Ezilmiş sarımsakları küçük parçalar halinde doğrayın.

Haşlayıp kabuklarını soyduğunuz nohutlar, tahin, sarımsak, taze sıkılmış limon suyu, su, zeytinyağı, kimyon, tuz ve karabiberi mutfak robotu ya da blender yardımıyla krema kıvamını alana kadar karıştırın.

Hazırladığınız humustan küçük toplar yapın.

Derin bir tencerede yağ kızdırın.

Ardından küçük humus toplarını sırasıyla un, yumurta ve pankoya bulayın.

Kızdırdığınız yağda kızartın.

Not: Eğer elinizde panko yoksa galeta unu da kullanabilirsiniz.

Yanında servis etmek için;

Süzme yoğurdu bir karıştırma kabına alın.

Ardından içerisine limonun kabuğu rendeleyin ve karıştırın.

Çıtır humus toplarınızı yoğurtlu sosa bandırarak yemenizi kesinlikle tavsiye ederiz.