Yemek Tarifleri

Çortotu Pancarı Turşusu - Çortotu Pancarı Turşusu Tarifi - Çortotu Pancarı Turşusu Nasıl Yapılır?

Çortotu Pancarı Turşusu, nasıl yapıldığını, malzemelerini, pişirme süresini ve tüm inceliklerini öğrenebilir, videolu anlatım ile Çortotu Pancarı Turşusu yapabilirsiniz.

Malzemeler

1 kg çelem- çortutu pancarı (Tamamını kullanmadım. İçinde iki küçük vardı onları ayırdım.)

1 avuç salamura tuzu

1 yemek kaşığı reyhan (Kurusunu kullandım.)

1 yemek kaşığı tuz

1lt su

Yapılışı

Çelemler yıkanıp güzelim renkli kabukları soyulur.

Kibrit çöpü ölçüsünde kesilir deseler de biraz kendi bildiğimce kıydım.

Kıyılan pancarların üzerine 1 avuç olan tuz serpilip harmanlanır. En fazla 10 dakika gibi. Bu işlem acısını almak için yapılıyor.

Pancarların çok yumuşamasına fırsat vermeden tuzu gidene kadar iyice yıkanır.

Pancarlar reyhan otuyla harmanlanıp uygun bir kavanoza doldurulur.

Yaklaşık 1l kadar içme suyuna kalan tuz ilave edilip erimesi sağlanır.

Hazırlanan tuzlu su kavanozdaki pancarların üzerine örtesiye doldurulup kapağı kapatılır.

Serin bir yerde 3- 5 gün sonra yenecek- kullanılacak duruma gelir.


İlgili Haberler

Arda'nın Mutfağı - Nohutlu Pilav Tarifi - Nohut Pilav Nasıl Yapılır?

Arda'nın Mutfağı - Arnavut Ciğeri Tarifi - Arnavut Ciğeri Nasıl Yapılır?

Arda'nın Mutfağı - Halka Tatlısı Tarifi - Halka Tatlısı Nasıl Yapılır?

İsrailli ajan dosyası nasıl kapandı?