Yemek Tarifleri

Domates Cacığı - Domates Cacığı Tarifi - Domates Cacığı Nasıl Yapılır?

Domates Cacığı, nasıl yapıldığını, malzemelerini, pişirme süresini ve tüm inceliklerini öğrenebilir, videolu anlatım ile Domates Cacığı yapabilirsiniz.

Malzemeler:

1 kg kemikli kuzu eti
1 kg yeşil domates
3 domates
½ kg sivri biber
½ kg patlıcan
1 ½ çay bardağı bulgur
2 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı salça
1 diş sarımsak
Kırmızı toz biber
 
Yapılışı:

1 kilo kuzu eti yıkanıp düdüklü tencereye alınır, üzerine sıcak su ve tuz eklenip 15 dakika haşlanır.

Patlıcanlar, kırmızı ve yeşil domatesler ile sivri biberler yemeklik doğranır, üzerine bir diş de sarımsak ilave edilir.

Bir tencerede 2 yemek kaşığı tereyağına 1 yemek kaşığı salça ve 1 tatlı kaşığı toz biber eklenip kavrulur.

Üzerine sebzeler, etler ve et suyu alınır.

Bir buçuk çay bardağı bulgur ıslatılıp tencereye ilave edilir ve pişmeye bırakılır.

Pişerken tuzu ilave edilir.

Sarımsaklı yoğurtla servis edilen Domates Cacığı, servise hazırdır.


İlgili Haberler

Arda'nın Mutfağı - Nohutlu Pilav Tarifi - Nohut Pilav Nasıl Yapılır?

Arda'nın Mutfağı - Arnavut Ciğeri Tarifi - Arnavut Ciğeri Nasıl Yapılır?

Arda'nın Mutfağı - Halka Tatlısı Tarifi - Halka Tatlısı Nasıl Yapılır?

İsrailli ajan dosyası nasıl kapandı?