Yemek Tarifleri

Ekşili Barbunya - Ekşili Barbunya Tarifi - Ekşili Barbunya Nasıl Yapılır?

Ekşili Barbunya, nasıl yapıldığını, malzemelerini, pişirme süresini ve tüm inceliklerini öğrenebilir, videolu anlatım ile Ekşili Barbunya yapabilirsiniz.

Malzemeler:

300 gr barbunya
2 havuç
1 demet maydanoz
3 diş sarımsak
½ fincan nar ekşisi
1 çay bardağı zeytinyağı
1 yemek kaşığı biber salçası
Kimyon
Karabiber
 
Yapılışı:

300 gram barbunya akşamdan ıslatılır.

Düdüklü tencerede 6-7 dakika haşlanır.

3 diş sarımsak ve 1 demet maydanoz çok küçük olmayacak şekilde doğranır.

2 havuç küp küp doğranır, düdüklü tencerede 1 fincan suyla 2 dakika haşlanarak yumuşatılır, 1 çay bardağı zeytinyağında kavrulur, üzerine sarımsaklar ve barbunyalar alınır.

Malzemelere 1 yemek kaşığı biber salçası ilave ederek birkaç dakika karıştırılarak pişirilir.

Altını kapattıktan sonra maydanoz, yarım fincan nar ekşisi, 1 tatlı kaşığı tuz, birer tutam kimyon ve karabiber ilave edilir. 

Nar Ekşili Barbunya, servise hazırdır.


İlgili Haberler

Arda'nın Mutfağı - Nohutlu Pilav Tarifi - Nohut Pilav Nasıl Yapılır?

Arda'nın Mutfağı - Arnavut Ciğeri Tarifi - Arnavut Ciğeri Nasıl Yapılır?

Arda'nın Mutfağı - Halka Tatlısı Tarifi - Halka Tatlısı Nasıl Yapılır?

İsrailli ajan dosyası nasıl kapandı?