Fasulye Turşusu, nasıl yapıldığını, malzemelerini, pişirme süresini ve tüm inceliklerini öğrenebilir, videolu anlatım ile Fasulye Turşusu yapabilirsiniz.
Malzemeler:
1 kg. şeker fasulyesi
8 diş sarımsak
4 adet kurutulmuş acı kırmızı biber
1 yemek kaşığı tuz
1 kg’lık kavanoz
Yapılışı:
Fasulyeler yıkanıp haşlanır.
Haşlanan fasuleyeler süzülür çabuk soğuması için soğuk sudan geçirilir.
8 diş sarmısak ayıklanır.
Fasulyelerin bir kısmı 1 kg’lık kavanoza yerleştirilir, üzerine kurutulmuş biberler ve 4 diş sarmısak onulur.
Kalan fasulyeler de yerleştirilip 4 diş sarmısak daha konulur.
1 yemek kaşığı tuz ve fasulyelerin üzerini çıkacak kadar su eklenir.
Kapağı sıkıca kapatılır.
1 ay bekletilir.Fasulye Turşusu hazırdır.