Yemek Tarifleri

Kabak Cacığı - Kabak Cacığı Tarifi - Kabak Cacığı Nasıl Yapılır?

Kabak Cacığı, nasıl yapıldığını, malzemelerini, pişirme süresini ve tüm inceliklerini öğrenebilir, videolu anlatım ile Kabak Cacığı yapabilirsiniz.

Malzemeler:

6 adet kabak
4 adet sivri biber

2 adet domates
2 adet soğan
2 yemek kaşığı bulgur
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı domates salçası
½ çay bardağı sıvıyağ
 
Üzeri için:
 
2 yemek kaşığı yoğurt
Sarımsak
 
Yapılışı:
 
Soğanlar doğranarak genişçe bir tencereye atılır.
Biberler boylamasına kesilir saplarından ayrılır ve doğranır ve tencereye atılır.  
Kabak cacığının salçası da  eklenerek sıvı yağla kavrulur.
Biber salçasının acımtırak  tadı aynı miktarda domates salçasıyla dengelenir.
Kabaklar da tencereye ilave edilir.
Kabakların üzerine az miktar çıkacak kadar suyu dökülür.
Süzgeçte bulgur yıkanır ve tencereye dökülür.
Pişmeye bırakılan yemek derin bir kaseye aktarılır ve sarımsaklı yoğurtla servis edilir.

İlgili Haberler

Arda'nın Mutfağı - Nohutlu Pilav Tarifi - Nohut Pilav Nasıl Yapılır?

Arda'nın Mutfağı - Arnavut Ciğeri Tarifi - Arnavut Ciğeri Nasıl Yapılır?

Arda'nın Mutfağı - Halka Tatlısı Tarifi - Halka Tatlısı Nasıl Yapılır?

Makyaj eğitimi nasıl alınır?