Kaşarlı Patates Kroket
MALZEMELER
3 adet patates - haşlanmış, rendelenmiş
1 adet yumurta sarısı
Tuz
Beyaz biber
1/2 muskat
İçi için;
Kaşar peyniri
Panesi için;
Un
Yumurta
Galeta unu
Ayçiçek yağı - kızartmak için
YAPILIŞI:
Patateslerinizi haşlayın ve kabuklarını soyun.
Kabuklarını soyduğunuz patatesleri rendeleyin.
Kroket için olan malzemeleri yoğurun.
Şekil verirken hamurun elinize yapışmaması için tezgahınıza un serpin.
Elinizi una batırın, patatesli harçtan alın ve köfte şekli verin.
Şekil verirken ortasına ince uzun dilimlenmiş kaşar peyniri koyun ve ince uzun olacak şekilde şekil verin.
Sırasıyla un, yumurta ve galeta ununa bulayıp kızgın derin yağda kızartın.