Yemek Tarifleri

Kimyonlu Yoğurtlu Havuç - Kimyonlu Yoğurtlu Havuç Tarifi - Kimyonlu Yoğurtlu Havuç Nasıl Yapılır?

Kimyonlu Yoğurtlu Havuç, nasıl yapıldığını, malzemelerini, pişirme süresini ve tüm inceliklerini öğrenebilir, videolu anlatım ile Kimyonlu Yoğurtlu Havuç yapabilirsiniz.

 Malzemeler:

8 adet havuç
1 adet kuru soğan
1 demet dereotu
150 gr. ceviz
4 diş sarımsak
4 yemek kaşığı süzme yoğurt
3 yemek kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı karabiber
3 yemek kaşığı zeytinyağı

Yapılışı:
 
Soğan robotta çekilir.8 adet havuç rendelenip soğanla karıştırılır.
3 yemek kaşığı zeytinyağında bir tutam tuz serpilerek kavrulur.
150 gr. ceviz içi dövülür.
4 diş sarımsak ayıklanıp dövülür.
Yumuşayana kadar kavrulan havuç ayrı bir kaba alınır, ceviz ve sarımsakla karıştırılıp biraz soğutulur.  
İnce kıyılmış yarım demet dereotu eklenir.
3 yemek kaşığı kimyon, 1 silme tatlı kaşığı karabiberle lezzetlendirilir.
Üzerine 4 yemek kaşığı süzme yoğurt konulup karıştırılır.
Servis tabağına alınıp üzeri kalan dereotuyla süslenir.
Kimyonlu Yoğurtlu Havuç servise hazır.
 

İlgili Haberler

Arda'nın Mutfağı - Nohutlu Pilav Tarifi - Nohut Pilav Nasıl Yapılır?

Arda'nın Mutfağı - Arnavut Ciğeri Tarifi - Arnavut Ciğeri Nasıl Yapılır?

Arda'nın Mutfağı - Halka Tatlısı Tarifi - Halka Tatlısı Nasıl Yapılır?

Makyaj eğitimi nasıl alınır?