Kimyonlu Yoğurtlu Havuç, nasıl yapıldığını, malzemelerini, pişirme süresini ve tüm inceliklerini öğrenebilir, videolu anlatım ile Kimyonlu Yoğurtlu Havuç yapabilirsiniz.
Malzemeler:
8 adet havuç 1 adet kuru soğan 1 demet dereotu 150 gr. ceviz 4 diş sarımsak 4 yemek kaşığı süzme yoğurt 3 yemek kaşığı kimyon 1 tatlı kaşığı karabiber 3 yemek kaşığı zeytinyağı
Yapılışı:
Soğan robotta çekilir.8 adet havuç rendelenip soğanla karıştırılır.
3 yemek kaşığı zeytinyağında bir tutam tuz serpilerek kavrulur.
150 gr. ceviz içi dövülür.
4 diş sarımsak ayıklanıp dövülür.
Yumuşayana kadar kavrulan havuç ayrı bir kaba alınır, ceviz ve sarımsakla karıştırılıp biraz soğutulur.
İnce kıyılmış yarım demet dereotu eklenir.
3 yemek kaşığı kimyon, 1 silme tatlı kaşığı karabiberle lezzetlendirilir.
Üzerine 4 yemek kaşığı süzme yoğurt konulup karıştırılır.
Servis tabağına alınıp üzeri kalan dereotuyla süslenir.