Yemek Tarifleri

Kışlık Turşu - Kışlık Turşu Tarifi - Kışlık Turşu Nasıl Yapılır?

Kışlık Turşu, nasıl yapıldığını, malzemelerini, pişirme süresini ve tüm inceliklerini öğrenebilir, videolu anlatım ile Kışlık Turşu yapabilirsiniz.

Malzemeler

  • 5 lt lik kaplar
  • Turşuluk sivri acı biber
  • Acur
  • 2-3 baş soyulmuş sarımsak
  • Salamura veya kaya tuzu
  • Limon tuzu
  • 5 çay bardağı sirke

Yapılışı

Biber ve acurları yıkayıp biberlerin saplarını ayıklıyoruz acurları da doğruyoruz özellikli bir doğrama şekli yok istediğiniz şekilde.

Bir gece önceden ıslattığımız sarımsakları soyuyoruz bunları 5 lt lik bi kaba karıştırıp bırakıyoruz.

Suyunu 2 lt suya 5 çay bardağı sirkeyi bi miktar tuz ve limon tuzunu atıp eriyene kadar karıştırıyoruz.

Eriyince tuz ve limon tuzu tadına bakıyoruz

Tuzu ekşisi damak tadımıza göre ayarlıyoruz ve turşu kaplarımıza ekliyoruz .

Eksik kalırsa yine tuz ve limon tuzuyla biraz su yapıp ekleyebiliriz.

Kabın ağzını sıkıca kapatıp güneş görmeyen ılık bir yerde 15 gün hiç ağzını açmadan bekletiyoruz.


İlgili Haberler

Arda'nın Mutfağı - Nohutlu Pilav Tarifi - Nohut Pilav Nasıl Yapılır?

Arda'nın Mutfağı - Arnavut Ciğeri Tarifi - Arnavut Ciğeri Nasıl Yapılır?

Arda'nın Mutfağı - Halka Tatlısı Tarifi - Halka Tatlısı Nasıl Yapılır?

İsrailli ajan dosyası nasıl kapandı?