Yemek Tarifleri

Maş Piyazı - Maş Piyazı Tarifi - Maş Piyazı Nasıl Yapılır?

Maş Piyazı, nasıl yapıldığını, malzemelerini, pişirme süresini ve tüm inceliklerini öğrenebilir, videolu anlatım ile Maş Piyazı yapabilirsiniz.

Malzemeler:

500 gr maş
1 orta boy kuru soğan
1 demet maydanoz
5 dal taze soğan
1 su bardağı ceviz
Pulbiber
Limon suyu
 
Yapılışı:

Yarım kilo maş iyice yıkanıp süzülür.

Tencereye alınıp üzerini 2 parmak geçecek kadar su ilave edilerek yumuşayana kadar haşlanır.

1 orta boy soğan küçük küçük doğranır.

1 demet maydanoz ve 5 dal taze soğan ince ince kıyılır.

Haşlanan maşın suyu süzülür ve soğutulur. 

1 su bardağı ceviz bıçakla küçük küçük kıyılır.

Derin bir kabın içine soğuyan maş eklenir.

Üzerine küçük küçük doğranmış kurusaoğan, kıyılmış maydanoz ve yeşil soğan ile biraz pulbiber ve tuz ilave edilir.

Yarım limonun suyu da eklenir.

Kıyılmış cevizin bir tutamı süslemede kullanılmak için ayrılır, kalanı da limon suyu ve zeytinyağı  ile beraber diğer malzemelere eklenir.

Tüm malzemeler iyice harmanlanır.

Servis tabağına alınıp ortasına ayrılan ceviz içi yerleştirilir ve kenarları limon dilimleri ile süslenir.
 


İlgili Haberler

Arda'nın Mutfağı - Nohutlu Pilav Tarifi - Nohut Pilav Nasıl Yapılır?

Arda'nın Mutfağı - Arnavut Ciğeri Tarifi - Arnavut Ciğeri Nasıl Yapılır?

Arda'nın Mutfağı - Halka Tatlısı Tarifi - Halka Tatlısı Nasıl Yapılır?

İsrailli ajan dosyası nasıl kapandı?