Yemek Tarifleri

Pastırmalı Çılbır - Pastırmalı Çılbır Tarifi - Pastırmalı Çılbır Nasıl Yapılır?

‘Pastırmalı Çılbır tarifini, nasıl yapıldığını, malzemelerini, pişirme süresini ve tüm inceliklerini öğrenebilir, videolu anlatım ile Pastırmalı Çılbır yapabilirsiniz.’

Pastırmalı Çılbır

Malzemeler

6 - 7 dilim pastırma

1 tatlı kaşığı tereyağı

Yoğurt için;

5 - 6 yemek kaşığı yoğurt

1 diş sarımsak

Tuz

Yumurta için;

4 adet yumurta

4 yemek kaşığı sirke

4 su bardağı su

Üzeri için;

1 yemek kaşığı tereyağı

1 çay kaşığı pul biber

Yapılışı

Yoğurt için;

Bir karıştırma kabına yoğurt, ezilmiş sarımsak ve tuzu ekleyip karıştırın.

Servis edeceğiniz tabağın tabanına yayın.

Bir tavayı ocağa alın ve ısıtın.

Pastırmalarınızı bütün olacak şekilde tavaya koyun ve arkalı önlü pişirin.

Ocaktan almaya yakın tereyağını ilave edin ve çıtırlaştırın.

Yumurta için;

Bir tencerenin içerisine suyu koyun ve kaynatın.

Kaynayan suyunuzun içerisine sirkeyi ilave edin.

Yumurtanızı bir kaseye kırın.

Tahta bir kaşıkla tencerenizde bir girdap oluşturun ve yumurtayı suyun içerisine bırakın.

Bir kevgir yardımıyla yumurtanızı toparlayın.

Yumurtanız hazır olunca yoğurdun üzerine bırakın ve bütün yumurtaları bu şekilde hazırlayın.

Birleştirmek için;

Bir tavaya tereyağını ekleyin ve içerisine pul biber ilave edin.

Hazırladığınız yağı yumurtalarınızın üzerine gezdirin.

Kızarttığınız pastırmaları yumurtaların üzerine yerleştirin ve servis edin.