Yemek Tarifleri

Pırasa Yoğurtlusu - Pırasa Yoğurtlusu Tarifi - Pırasa Yoğurtlusu Nasıl Yapılır?

Pırasa Yoğurtlusu, nasıl yapıldığını, malzemelerini, pişirme süresini ve tüm inceliklerini öğrenebilir, videolu anlatım ile Pırasa Yoğurtlusu yapabilirsiniz.

 Malzemeler:

1 demet pırasa
1 kase un
1 tatlı kaşığı pul biber
1 kase yoğurt
3 diş sarımsak

Kızartmak için;
Sıvıyağ
 
Yapılışı:
 
Pırasalar birer parmak uzunluğunda doğranır.
1 tatlı kaşığı tuz serpilen kaynayan suda haşlanıp soğutulur.
Tencereye bol sıvıyağ konulur.
Pırasalar una bulanıp kızgın yağda altın rengi alana kadar kızartılır.

Sos için; ayrı bir tavada pulbiber ve biraz sıvıyağ kızdırılır.
3 diş sarımsak dövülüp 1 kase yoğurtla karıştırılır.
Kızarmış pırasaların üzerine sarımsaklı yoğurt dökülür.
Biberli sos gezdirilir.
Pırasa Yoğurtlusu servise hazırdır.
 

İlgili Haberler

Arda'nın Mutfağı - Nohutlu Pilav Tarifi - Nohut Pilav Nasıl Yapılır?

Arda'nın Mutfağı - Arnavut Ciğeri Tarifi - Arnavut Ciğeri Nasıl Yapılır?

Arda'nın Mutfağı - Halka Tatlısı Tarifi - Halka Tatlısı Nasıl Yapılır?

Makyaj eğitimi nasıl alınır?