Yemek Tarifleri

Milföylü Sıcak Helva Tarifi - Milföylü Sıcak Helva Nasıl Yapılır?

"Milföylü Sıcak Helva" tarifi! ‘Milföylü Sıcak Helva tarifini, nasıl yapıldığını, malzemelerini, pişirme süresini ve tüm inceliklerini öğrenebilir, videolu anlatım ile Milföylü Sıcak Helva yapabilirsiniz.’

Milföylü Sıcak Helva

MALZEMELER

300 gram tahin helvası

1 yemek kaşığı limon suyu

3/4 su bardağı süt

2 tatlı kaşığı tereyağı - erimiş

Üzeri için;

2 - 3 adet dikdörtgen milföy

Yumurtanın sarısı  

HAZIRLANIŞI:

Bir karıştırma kabının içerisine helvayı ilave edin ve bir çatal yardımıyla ezin.
Üzerine limon suyu, süt ve erimiş tereyağını ilave edip bir çırpma teliyle iyice karıştırın.
Hazırladığınız karışımı güvece ilave edip yayın.
Milföylerinizden 1 cm kalınlığında sepet şeklinde hazırlayın ve güvecinizin üzerine yerleştirin.
190 derecede önceden ısıtılmış fırında 20 – 25 dakika üzeri kızarana kadar pişirin.
Fırından çıkan tatlınızı ters çevirerek servis edin.