Milföylü Sıcak Helva
MALZEMELER
300 gram tahin helvası
1 yemek kaşığı limon suyu
3/4 su bardağı süt
2 tatlı kaşığı tereyağı - erimiş
Üzeri için;
2 - 3 adet dikdörtgen milföy
Yumurtanın sarısı
HAZIRLANIŞI:
Bir karıştırma kabının içerisine helvayı ilave edin ve bir çatal yardımıyla ezin.
Üzerine limon suyu, süt ve erimiş tereyağını ilave edip bir çırpma teliyle iyice karıştırın.
Hazırladığınız karışımı güvece ilave edip yayın.
Milföylerinizden 1 cm kalınlığında sepet şeklinde hazırlayın ve güvecinizin üzerine yerleştirin.
190 derecede önceden ısıtılmış fırında 20 – 25 dakika üzeri kızarana kadar pişirin.
Fırından çıkan tatlınızı ters çevirerek servis edin.