Yemek Tarifleri

Pancarlı Humus Tarifi - Pancarlı Humus Nasıl Yapılır?

"Pancarlı Humus" tarifi! ‘Pancarlı Humus tarifini, nasıl yapıldığını, malzemelerini, pişirme süresini ve tüm inceliklerini öğrenebilir, videolu anlatım ile Pancarlı Humus yapabilirsiniz.’

Pancarlı Humus

MALZEMELER

1,5 su bardağı nohut - haşlanmış

3 yemek kaşığı tahin

1 - 2 diş sarımsak

1 adet limonun suyu

1 adet pancar - haşlanmış

Tuz

Karabiber

Kimyon

5 yemek kaşığı zeytinyağı

Üzeri için;

1 - 2 yemek kaşığı zeytinyağı

1/2 su bardağı nohut - haşlanmış

1/2 adet közlenmiş kırmızı biber - jülyen doğranmış

1 tutam maydanoz - ince kıyılmış

Toz kırmızı biber 

YAPILIŞI:

Nohutlarınızı haşlayın ve kabuklarını soyun.
Pancarınızı haşlayın.
Humusunuz için olan bütün malzemeleri parçalayıcınızın içerisine alın ve pürüzsüz bir kıvam elde edene kadar çekin.
Hazırladığınız humusu servis edeceğiniz tabağa yayın ve orta kısmında hafif bir çukur açın.

Not 1: Humusun tadına bakarak baharat dengesini ayarlayabilirsiniz.

Not 2: Humusunuzun kıvamı çok katı olursa birkaç damla su ilave ederek açabilirsiniz.

Süslemek için;
Humusunuzun orta kısmına zeytinyağı, haşlanmış nohut, jülyen doğradığınız kırmızı biber, ince kıyılmış maydanoz ve toz kırmızı biber serperek servis edin.