Yemek Tarifleri

Karnabahar Mücveri - Karnabahar Mücveri Tarifi - Karnabahar Mücveri Nasıl Yapılır?

‘Karnabahar Mücveri tarifini, nasıl yapıldığını, malzemelerini, pişirme süresini ve tüm inceliklerini öğrenebilir, videolu anlatım ile Karnabahar Mücveri yapabilirsiniz.’

Karnabahar Mücveri

MALZEMELER

500 gram karnabahar

4 dal taze soğan - ince doğranmış

1 tutam maydanoz - ince kıyılmış

1 tutam dereotu - ince kıyılmış

2 adet yumurta

2 tepeleme yemek kaşığı un

1 tatlı kaşığı tuz

1 tatlı kaşığı karabiber

Kızartmak için;

1 su bardağı ayçiçek yağı

Sosu için;

4 yemek kaşığı süzme yoğurt

1 diş sarımsak - ezilmiş

Zeytinyağı

Frenk soğanı 

YAPILIŞI

Karnabaharlarınızın kök kısımlarını kesin ve irice dilimleyip parçalayıcınızın haznesine alın.

Toz kıvamına gelene kadar çekin ve bir karıştırma kabına alın.

Taze soğanlarınızı ince doğrayın ve karnabaharlarınıza ilave edin.

Maydanoz ve dereotunu ince kıyıp karnabaharınızın içerisine ilave edin.

Tuz ve karabiber ilave edip karıştırın.

Yumurta ve unu da ilave edip karıştırın.

Tavanızı ocağa alın ve ayçiçek yağını ilave edip ısıtın.

Bir kaşık yardımıyla mücver harcını kızan yağınıza bırakın ve kızartın.

Sosu için;

Bir karıştırma kabında ezilmiş sarımsak ve yoğurdu karıştırın.

Servis edeceğiniz kaseye alın ve üzerine zeytinyağı gezdirin.

Frenk soğanınızı ince doğrayın ve üzerine serpiştirin.

Mücverlerinizin yanına hazırladığınız yoğurdu ekleyerek servis edin.