Sebzeli Tavuk Güveç
MALZEMELER
6 adet kemiksiz tavuk but
4 adet bebek patates
1 adet taze pancar
2 adet kırmızı soğan
1 baş sarımsak
3 - 4 dal taze kekik
10 - 15 adet yeşil zeytin
4 - 5 dilim limon
1 tutam tuz
1 tutam karabiber
Sos için;
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1,5 su bardağı su
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı kimyon
YAPILIŞI:
Pancarları ve patatesleri alüminyum folyoya sarıp 200 derecede önceden ısıtılmış fırında 30 dakika pişirin.
Tavanızı ocağa alın ve altını açıp iyice ısıtın.
Isınan tavanıza tavukları dizin ve tuz, karabiber ile tatlandırarak mühürleyin.
Derin bir kase içerisinde domates salçası, biber salçası, su, zeytinyağı, toz şeker ve kimyonu karıştırın.
Mühürlediğiniz tavukları pişireceğiniz kaba dizin.
Fırından çıkan bebek patatesleri ortadan ikiye bölün, pancarları dörde bölün ve fırın kabınıza dizin.
Soğanları dörde bölün.
Kök kısımları üzerinde kalacak şekilde kabuklarını soyun ve fırın kabınıza ekleyin.
Sarımsağı ortadan ikiye bölün, taze kekik, kapari ve çekirdekleri çıkartılmış yeşil zeytinleri tavukların üzerine dizin.
Üzerlerine hazırladığınız sosu dökün.
Limonları ince dilimleyin ve en üstüne yerleştirin.
Fırın kabınızın üzerini alüminyum folyo ile kapatın ve 200 derecede önceden ısıtılmış fırında 40 – 45 dakika pişirin.
Ardından fırından çıkartıp 10 dakika kadar da üstü açık şekilde pişirin.