Yemek Tarifleri

Ankara Tatlısı - Ankara Tatlısı Tarifi - Ankara Tatlısı Nasıl Yapılır?

‘Ankara Tatlısı tarifini, nasıl yapıldığını, malzemelerini, pişirme süresini ve tüm inceliklerini öğrenebilir, videolu anlatım ile Ankara Tatlısı yapabilirsiniz.’

Ankara Tatlısı

Malzemeler:

1 su bardağı süt
2 adet yumurta
2 yemek kaşığı tereyağı
1 su bardağı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
1 kase ceviz
2 yemek kaşığı tarçın
Aldığı kadar un

Şerbeti için:
4 su bardağı şeker
4 bardak su
½ limon tuzu

Yapılışı: Bir bardak süte iki yumurta kırılır, iki yemek kaşığı tereyağı koyulur. Un ve kabartma tozu eklenerek hamur yoğurulur. Hamur kıvamını bulunca bezelere bölünür. Kırılmış cevizle tarçın karıştırılır. mandalina büyüklüğündeki bezeler açılır ve cevizli tarçınlı iç koyulup kenarları kapatılır. Tepsiye dizilen tatlılar fırında pişirilir. 4 su bardağı şeker 4 bardak su ile limon tuzu eklenerek kaynatılır. Fırından çıkartılan ve soğutulan tatlıların üzerine sıcak şerbet dökülür. Ankara tatlısı sunuma hazırdır…


İlgili Haberler

TÜRKİYE, ANNEM ANKARA’YI KONUŞUYOR!

Annem Ankara 1. Bölümden ilk sahne!

Zuhal, ekmek satacak!

Bir adamın oğulluğu baba olunca biter!