Yemek Tarifleri

Damla Sakızlı Reçelli Muhallebi - Damla Sakızlı Reçelli Muhallebi Tarifi - Damla Sakızlı Reçelli Muhallebi Nasıl Yapılır?

‘Damla Sakızlı Reçelli Muhallebi tarifini, nasıl yapıldığını, malzemelerini, pişirme süresini ve tüm inceliklerini öğrenebilir, videolu anlatım ile Damla Sakızlı Reçelli Muhallebi yapabilirsiniz.’

Damla Sakızlı Reçelli Muhallebi

MALZEMELER

Muhallebisi için;

125 gram tereyağı

1 su bardağı un

1 litre süt

1,5 su bardağı toz şeker

3 - 4 parça dövülmüş damla sakızı

Tabanı için;

Çilek reçeli ya da dilediğiniz bir reçel

Üzeri için;

Çilek reçeli

Rulo gofret

YAPILIŞI

Tabanı için;

Huni şeklindeki servis kaselerinizin tabanına 1 tatlı kaşığı sevdiğiniz bir reçelden koyun ve derin dondurucuya koyup 5 – 10 dakika dondurun.

* Bizim kullandığımız kaselerden 8 adet çıkıyor.

Muhallebi için;

Bir tencerede tereyağını eritin, tereyağı iyice eriyince, unu ekleyip renk alana kadar kavurun.

Ardından sütü ilave edip sürekli karıştırarak kaynatın.

Süt kaynayınca şeker ve dövülmüş damla sakızını ilave edin, iyice karıştırın, kaynamaya başlayınca altını kapatın.

Birleştirmek için;

Muhallebiniz hazır olunca derin dondurucudan çıkardığınız muhallebi kaselerinize pay edin.

Üzerlerini de aynı reçelle ve rulo gofretle süsleyip servis edin.