Yemek Tarifleri

Damla Sakızlı Sütlaç - Damla Sakızlı Sütlaç Tarifi - Damla Sakızlı Sütlaç Nasıl Yapılır?

‘Damla Sakızlı Sütlaç tarifini, nasıl yapıldığını, malzemelerini, pişirme süresini ve tüm inceliklerini öğrenebilir, videolu anlatım ile Damla Sakızlı Sütlaç yapabilirsiniz.’

Damla Sakızlı Sütlaç

Malzemeler

7,5 su bardağı süt - 1,5 litre süt

1/2 su bardağı pirinç

1 yemek kaşığı pirinç unu

1 yemek kaşığı buğday nişastası

1 su bardağı toz şeker

1 tutam toz damla sakızı

Üzeri için;

Tarçın

Yapılışı

Damla sakızını buzlukta soğuttuktan sonra bir dövücü yardımıyla toz haline getirin.

Pirinci yıkayın, süzün.

Küçük sos tenceresinin içerisine 2,5 su bardağı süt ve pirinci ilave edin.

Kısık ateşte pirinçler yumuşayıncaya kadar haşlayın.

Kalan sütü tencereye ilave edin.

Nişasta, pirinç unu, toz şeker ve damla sakızını karıştırın.

Haşladığınız pirinçleri bu karışıma ilave edin.

Sürekli karıştırarak kıvam alıncaya kadar pişirin.

Kıvam alan sütlaçlarınızı güveçlerinize pay edin.

Sütlaçlarınızı bir fırın tepsisine alın, tabanına az su koyun ve 180 derecede önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin.