Yemek Tarifleri

Fıstıklı Bülbül Yuvası - Fıstıklı Bülbül Yuvası Tarifi - Fıstıklı Bülbül Yuvası Nasıl Yapılır?

‘Fıstıklı Bülbül Yuvası tarifini, nasıl yapıldığını, malzemelerini, pişirme süresini ve tüm inceliklerini öğrenebilir, videolu anlatım ile Fıstıklı Bülbül Yuvası yapabilirsiniz.’

Fıstıklı Bülbül Yuvası

MALZEMELER

6 adet baklavalık yufka
1,5 su bardağı dövülmüş ceviz içi
3 su bardağı dövülmüş iç antep fıstığı
100 gram tereyağı – eritilmiş

Şerbeti için;

1 su bardağı su
1 su bardağı toz şeker
Birkaç damla limon suyu

YAPILIŞI

Tereyağını eritin, baklavalık yufkayı tezgahınıza koyun ve üzerine fırça ile tereyağını sürün ve ilk kata iç antep fıstığını serpiştirin.

İkinci kat için yufkayı ilk katın üzerine koyun, yine tereyağı sürün ve dövülmüş ceviz içinin bir kısmını serpiştirin.

Sonra bir kez daha yufkayı koyun, tereyağını sürün ve kalan iç antep fıstıktan serpiştirin.

Yufka katmanlarını rulo olacak şekilde sıkıca sarın ve bıçak ile 3'er cm’lik büyüklükte kesin.

Aynı işlemi bir kez daha 3 kat yufka ile tekrarlayın, onları da aynı şekilde kesin.

Kesilmiş yufkaları fırın kabına yan yana gelecek şekilde diklemesine dizin ve 180 derecede önceden ısıtılmış fırında 15 – 20 dakika pişirin.

Bir sos tenceresinde su ve toz şekeri kaynatın.

Şerbet kaynayınca ateşten alın ve limon suyunu sıkın.

Fırından çıkan yalancı bülbül yuvalarının üzerine gezdirerek tatlınızı soğumaya bırakın.

Not: Sıcak tatlıya sıcak şerbet olacak.