Yemek Tarifleri

Fıstıklı Tel Kadayıf - Fıstıklı Tel Kadayıf Tarifi - Fıstıklı Tel Kadayıf Nasıl Yapılır?

‘Fıstıklı Tel Kadayıf tarifini, nasıl yapıldığını, malzemelerini, pişirme süresini ve tüm inceliklerini öğrenebilir, videolu anlatım ile Fıstıklı Tel Kadayıf yapabilirsiniz.’

Fıstıklı Tel Kadayıf

Malzemeler

Şerbet için;

2 su bardağı şeker

3 su bardağı su

3 - 4 damla limon suyu 

Kadayıf için;

400 gr. tel kadayıf

250 - 300 gr. tereyağı

250 gr. toz antep fıstığı

Yapılışı

Şerbeti için;

Sos tenceresini ocağa alın.

İçerisine toz şeker ve suyu ilave edin ve toz şeker eriyene kadar karıştırıp kaynamaya bırakın.

Kaynayan şerbetinizin içerisine limon suyunu ilave edin ve ocaktan alın.

Kadayıf için;

Tel kadayıfları iyice didikleyin.

Didiklediğiniz tel kadayıfların üzerine eritip soğuttuğunuz tereyağını ilave edin ve her tarafına gelmesi için didiklemeye devam edin.

Hazırladığınız kadayıfların yarısını fırın kabınızın tabanına elinizle ya da bardağın arka tarafıyla iyice bastırarak yayın.

Kadayıflarınızın üzerine antep fıstıklarını her tarafa gelecek şekilde serpiştirin.

Kadayıfın diğer yarısını da üzerine yayın ve iyice bastırarak yayın.

Kadayıfları iyice sıkıştırmazsanız, istediğiniz kıvamı elde edemezsiniz.

180 derecede önceden ısıtılmış fırında alt – üst ısıtmada tabanda 40 – 50 dakika pişirin.

Fırından çıkan sıcak tatlının üzerine soğuk şerbeti dökerek servis edin.