Yemek Tarifleri

Gül Reçeli - Gül Reçeli Tarifi - Gül Reçeli Nasıl Yapılır?

‘Gül Reçeli tarifini, nasıl yapıldığını, malzemelerini, pişirme süresini ve tüm inceliklerini öğrenebilir, videolu anlatım ile Gül Reçeli yemeğini yapabilirsiniz.’

Gül Reçeli

Malzemeler:

30 adet kokulu pembe gül
5 su bardağı toz şeker
3 bardak su
1 tutam limon tuzu
 
Gül Reçeli Yapılışı:
Şerbeti için, 5 su bardağı toz şeker ve 3 bardak su bir tencerede kaynamaya alınır. Önceden yıkanmış 30 adet kokulu pembe gül yalnızca yaprakları kalacak şekilde ayıklanır, şerbetin içine alınır, 1 tutam limon tuzu eklenir, güller mor bir renk alana kadar kaynatılır.Gül Reçeli, servise hazırdır.
 

İlgili Haberler

Arda'nın Mutfağı - Nohutlu Pilav Tarifi - Nohut Pilav Nasıl Yapılır?

Arda'nın Mutfağı - Arnavut Ciğeri Tarifi - Arnavut Ciğeri Nasıl Yapılır?

Arda'nın Mutfağı - Halka Tatlısı Tarifi - Halka Tatlısı Nasıl Yapılır?

İsrailli ajan dosyası nasıl kapandı?