Hanım Göbeği Tatlısı
Malzemeler:
125 gr tereyağı
1 ½ bardak un
4 adet yumurta
1 bardak su
2 adet kesme şeker
Kaymak
Fındık
Şerbeti için;
4 bardak şeker
3 bardak su
2 damla limon suyu
Hanım Göbeği Tatlısı Yapılışı:
125 gram tereyağı 1 bardak su, 2 adet kesmeşeker ve 1 tutam tuzla eritilir. Eriyen yağa 1 buçuk bardak un katılır ve devamlı karıştırılarak koyulaşana kadar pişirilir. Pişen hamur yoğurma kabına dökülür ve soğutulup 4 adet yumurta teker teker kırılarak yoğrulur. Yoğrulan hamurdan bezeler alınır ve yuvarlanıp ortaları delinerek kalın halkalar yapılır. Hamurlar ortalama 180 derecedeki fırında pişirilir. Şerbeti için; 4 bardak şeker 3 bardak suyla kaynatılır ve 2 damla limon suyu eklenip ocaktan alınır. Pembeleşen kadar pişen hamurlar şerbetin içine atılır. Şerbetini çeken hamurların üzeri kaymak ve fındıkla süslenir.
Hanım Göbeği Tatlısı servise hazırdır.