Yemek Tarifleri

Hanım Göbeği Tatlısı - Hanım Göbeği Tatlısı Tarifi - Hanım Göbeği Tatlısı Nasıl Yapılır?

‘Hanım Göbeği Tatlısı tarifini, nasıl yapıldığını, malzemelerini, pişirme süresini ve tüm inceliklerini öğrenebilir, videolu anlatım ile Hanım Göbeği Tatlısı yemeğini yapabilirsiniz.’

Hanım Göbeği Tatlısı

Malzemeler:
125 gr tereyağı
1 ½ bardak un
4 adet yumurta
1 bardak su
2 adet kesme şeker
Kaymak
Fındık

Şerbeti için;
4 bardak şeker
3 bardak su
2 damla limon suyu
 
Hanım Göbeği Tatlısı Yapılışı:
125 gram tereyağı 1 bardak su, 2 adet kesmeşeker ve 1 tutam tuzla eritilir. Eriyen yağa 1 buçuk bardak un katılır ve devamlı karıştırılarak koyulaşana kadar pişirilir. Pişen hamur yoğurma kabına dökülür ve soğutulup 4 adet yumurta teker teker kırılarak yoğrulur. Yoğrulan hamurdan bezeler alınır ve yuvarlanıp ortaları delinerek kalın halkalar yapılır. Hamurlar ortalama 180 derecedeki fırında pişirilir. Şerbeti için; 4 bardak şeker 3 bardak suyla kaynatılır ve 2 damla limon suyu eklenip ocaktan alınır. Pembeleşen kadar pişen hamurlar şerbetin içine atılır. Şerbetini çeken hamurların üzeri kaymak ve fındıkla süslenir.
 
Hanım Göbeği Tatlısı servise hazırdır.


İlgili Haberler

Magazin D ekibi Mezopotamya'nın göbeği Mardin'de!

Ünlü türkücü Hülya Polat müziğe nasıl başladı?

Kusursuz olmak hayatımızı nasıl etkiliyor?

Çocuklarla nasıl kaliteli vakit geçirilir?