Yemek Tarifleri

Harire - Harire Tarifi - Harire Nasıl Yapılır?

‘Harire tarifini, nasıl yapıldığını, malzemelerini, pişirme süresini ve tüm inceliklerini öğrenebilir, videolu anlatım ile Harire yemeğini yapabilirsiniz.’

Harire

Malzemeler:
2 bardak pekmez
2  bardak süt
2 bardak un
3 bardak su
Ceviz
 
Harire Yapılışı:
2 bardak pekmez, 2 bardak süt ve 3 bardak su tencereye alınır ve 2 bardak un eklenip çırpılır. Çırpılan muhallebi karışımı koyulaşıncaya kadar devamlı karıştırılarak pişirilir. Koyulaşan muhallebi servis tepsisine dökülür. Soğuyunca üzeri ceviz parçalarıyla kaplanır.Harire servise hazırdır.
 


İlgili Haberler

Ünlü türkücü Hülya Polat müziğe nasıl başladı?

Kusursuz olmak hayatımızı nasıl etkiliyor?

Çocuklarla nasıl kaliteli vakit geçirilir?

Arda'nın Mutfağı - Nohutlu Pilav Tarifi - Nohut Pilav Nasıl Yapılır?