Yemek Tarifleri

İrmik Mantolu -İrmik Mantolu Tarifi - İrmik Mantolu Nasıl Yapılır?

‘İrmik Mantolu tarifini, nasıl yapıldığını, malzemelerini, pişirme süresini ve tüm inceliklerini öğrenebilir, videolu anlatım ile İrmik Mantolu yemeğini yapabilirsiniz.’

İrmik Mantolu

Malzemeler:
250gr tereyağı
2 adet yumurta
1/2 su bardağı toz şeker
4 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
2 paket vanilin 

Şerbeti İçin:
4 su bardağı su
3,5 su bardağı su
1/2 adet limon suyu

Üzeri İçin: 
İrmik

İçi İçin: 
1 kase ceviz (iri çekilmiş)

Yapılışı:
İlk olarak şerbeti hazırlanır. Bunun için tencereye su ve şeker konulur ve yaklaşık 10 dakika kaynatılır. Limon suyu eklendikten sonra ocaktan alınıp soğumaya bırakılır.Hamur için un derin bir kabın içerisine konulur, kalan malzemeler de eklenerek yoğurulur.Hazırlanan hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartılır ve avuç içinde yassı şekil verilir. Ortalarına ceviz konulup istenilen şekilde kapatılır. Şekil verilen tatlılar her tarafları kaplanacak gibi irmiğe bulanır ve fırın tepsisine yerleştirilir. Tatlılar pembeleştikten sonra fırından çıkartılıp üzerine soğuyan şerbet dökülür.


İlgili Haberler

Arda'nın Mutfağı - Elmalı Crumble Tarifi - Elmalı Crumble Nasıl Yapılır?

Arda'nın Mutfağı - Yoğurtlu Kereviz Salatası Tarifi - Yoğurtlu Kereviz Salatası Nasıl Yapılır?

Arda'nın Mutfağı - Patates Topik Tarifi - Patates Topik Nasıl Yapılır?

Ünlü türkücü Hülya Polat müziğe nasıl başladı?