Yemek Tarifleri

Kakaolu Islak Kek - Kakaolu Islak Kek Tarifi - Kakaolu Islak Kek Nasıl Yapılır?

‘Kakaolu Islak Kek tarifini, nasıl yapıldığını, malzemelerini, pişirme süresini ve tüm inceliklerini öğrenebilir, videolu anlatım ile Kakaolu Islak Kek yapabilirsiniz.’

Kakaolu Islak Kek

Malzemeler

4 adet yumurta

1 su bardağı toz şeker

1 su bardağı süt

1 su bardağı ayçiçek yağı

1 su bardağı un

3 yemek kaşığı kakao

1 paket kabartma tozu

1 paket vanilya

1 adet limon kabuğu

Sosu için;

2 su bardağı süt

1/2 su bardağı ayçiçek yağı

1 su bardağı toz şeker

2 yemek kaşığı kakao 

YAPILIŞI

Sosu için;

Tüm malzemeleri sos tenceresine ilave edip, karıştırın ardından ateşin üzerine alıp kaynayıncaya kadar karıştırarak pişirin.

Kenara alıp soğutun.

Keki için;

Toz şeker ve yumurtaları rengi açılıncaya kadar çırpın.

Ardından sıvı yağ ve sütü ilave edip, çırpmaya devam edin.

Un, kakao, kabartma tozu, vanilya ve limon kabuğunu ilave edip spatula ile karıştırın.

Kek hamurunu yağlanmış kek kalıbına dökün 180 derecede önceden ısıtılmış fırında 30 dakika pişirin.

Not: Kullandığınız kek kalıbının genişlik ve derinliğine göre pişirme süresine dikkat ediniz. Biraz daha az veya fazla olabilir.

Kekiniz fırından çıktıktan sonra 5 dakika dinlendirip, dilimleyin.

Soğuyan sosu kekin üzerine dökün ve soğuyuncaya kadar bekleyin.

Ardından servis edin.