Kara Kabak Tatlısı
Malzemeler:
1,5 kg karakabak
2 su bardağı şeker
Kaymak
Ceviz
Yapılışı:
Kabak yıkanıp ortadan ikiye kesilir. İçinin çekirdekli kısımları temizlenir. (Kabağın kabuğu soyulmadan istenilen şekilde kesilir.) Kabak tencereye kabukları üste gelecek şekilde ters olarak yerleştirilir. 1 su bardağı şeker ve 1 çay bardağı suyla kısık ateşte yarım saat pişirilir. Kabaklar ters çevrilerek fırın kabına alınır. Şekerin ve suyun kalanı kabağın üzerine dökülür. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında kabak yumuşayıncaya kadar pişirilir. (Kabağın parlak olması için pişerken çekirdekler tencereye atılabilir.) Soğuduktan sonra kaymak ve cevizle servis yapılır.