Yemek Tarifleri

Kara Kabak Tatlısı - Kara Kabak Tatlısı Tarifi - Kara Kabak Tatlısı Nasıl Yapılır?

‘Kara Kabak Tatlısı tarifini, nasıl yapıldığını, malzemelerini, pişirme süresini ve tüm inceliklerini öğrenebilir, videolu anlatım ile Kara Kabak Tatlısı yapabilirsiniz.’

Kara Kabak Tatlısı

Malzemeler:
1,5 kg karakabak
2 su bardağı şeker
Kaymak
Ceviz

Yapılışı:
Kabak yıkanıp ortadan ikiye kesilir. İçinin çekirdekli kısımları temizlenir. (Kabağın kabuğu soyulmadan istenilen şekilde kesilir.) Kabak tencereye kabukları üste gelecek şekilde ters olarak yerleştirilir. 1 su bardağı şeker ve 1 çay bardağı suyla kısık ateşte yarım saat pişirilir. Kabaklar ters çevrilerek fırın kabına alınır. Şekerin ve suyun kalanı kabağın üzerine dökülür. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında kabak yumuşayıncaya kadar pişirilir. (Kabağın parlak olması için pişerken çekirdekler tencereye atılabilir.) Soğuduktan sonra kaymak ve cevizle servis yapılır.


İlgili Haberler

Arda'nın Mutfağı - Bal Kurabiyesi Tarifi - Bal Kurabiyesi Nasıl Yapılır?

Arda'nın Mutfağı - Beşamel Soslu Oturtma Tarifi - Beşamel Soslu Oturtma Nasıl Yapılır?

Arda'nın Mutfağı - Köfteli Buğday Çorbası Tarifi - Köfteli Buğday Çorbası Nasıl Yapılır?

İtirafçı Nevzat Narin'i nasıl sakladığını anlattı!