Yemek Tarifleri

Kayısı Dolması - Kayısı Dolması Tarifi - Kayısı Dolması Nasıl Yapılır?

‘Kayısı Dolması tarifini, nasıl yapıldığını, malzemelerini, pişirme süresini ve tüm inceliklerini öğrenebilir, videolu anlatım ile Kayısı Dolması yemeğini yapabilirsiniz.’

Kayısı Dolması

Malzemeler:

1 kg kuru kayısı
400 gr ceviz
200 gr kaymak
3 yemek kaşığı tereyağı
2 tatlı kaşığı şeker
Toz antep fıstığı
 
Kayısı Dolması Yapılışı:
Kuru kayısılar 1 çay bardağı su ve 2 tatlı kaşığı şekerle suyunu çekene kadar haşlanır. Haşlanan kayısıların ortası açılır, kaymak ve 1 ceviz içi yerleştirilip kapatılır. Kayısıları üzeri toz antep fıstığıyla süslenir.Kayısı Dolması servise hazırıdr.
 

İlgili Haberler

Arda'nın Mutfağı - Nohutlu Pilav Tarifi - Nohut Pilav Nasıl Yapılır?

Arda'nın Mutfağı - Arnavut Ciğeri Tarifi - Arnavut Ciğeri Nasıl Yapılır?

Arda'nın Mutfağı - Halka Tatlısı Tarifi - Halka Tatlısı Nasıl Yapılır?

İsrailli ajan dosyası nasıl kapandı?