Yemek Tarifleri

Kaymacina - Kaymacina Tarifi - Kaymacina Nasıl Yapılır?

‘Kaymacina tarifini, nasıl yapıldığını, malzemelerini, pişirme süresini ve tüm inceliklerini öğrenebilir, videolu anlatım ile Kaymacina yemeğini yapabilirsiniz.’

Kaymacina

Malzemeler:
1 kg süt
6 adet yumurta
1 su bardağı şeker
2 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı nişasta
1 paket vanilya
 
Kaymacina Yapılışı:
6 yumurta derin bir kabın içine kırılır. Üzerine  1 su bardağı da toz şeker eklenir ve köpürene kadar iyice çırpılır. Nişasta ve vanilya eklenip çırpılmaya devam edilir. Süt yavaş yavaş eklenip biraz daha çırpılır. Hazırlanan hamur yağlanmış ısıya dayanıklı bir tepsiye dökülür ve önceden 180 derecede ısıtılmış fırında yaklaşık 1 saat üzeri kızarana kadar pişirilir.


İlgili Haberler

Ünlü türkücü Hülya Polat müziğe nasıl başladı?

Kusursuz olmak hayatımızı nasıl etkiliyor?

Çocuklarla nasıl kaliteli vakit geçirilir?

Arda'nın Mutfağı - Nohutlu Pilav Tarifi - Nohut Pilav Nasıl Yapılır?