Yemek Tarifleri

Krema Dolgulu Kek Tarifi - Krema Dolgulu Kek Nasıl Yapılır?

‘Krema Dolgulu Kek tarifini, nasıl yapıldığını, malzemelerini, pişirme süresini ve tüm inceliklerini öğrenebilir, videolu anlatım ile Krema Dolgulu Kek yapabilirsiniz.’

Krema Dolgulu Kek

MALZEMELER

Keki için;

3 adet yumurta

1 su bardağı toz şeker

1 su bardağı ayçiçek yağı

1 su bardağı süt

3 yemek kaşığı kakao

2,5 su bardağı un

1 paket kabartma tozu

1 paket vanilya

Krema için;

2 su bardağı süt

1 yemek kaşığı un

1 yemek kaşığı buğday nişastası

2,5 - 3 yemek kaşığı toz şeker

1 paket vanilya

Çikolata sos için;

3/4 su bardağı krema

3/4 su bardağı bitter çikolata

Üzeri için;

Toz antep fıstığı 

YAPILIŞI:

Krema için;

Bir tencereye süt, un, buğday nişastası ve toz şekeri ekleyip karıştırın.

Ardından tencereyi ocağa alın ve karıştırarak krema kıvamına getirin.

Ocaktan almaya yakın vanilyayı ekleyin ve karıştırıp soğuması için bekletin.

Kremanız soğuyunca sıkma torbasına alın ve derin dondurucuya alıp soğutun.

Keki için;

Bir karıştırma kabına yumurta ve toz şekeri ekleyip çırpın.

Ayçiçek yağı ve sütü ekleyip çırpmaya devam edin.

Un, kakao, kabartma tozu ve vanilyayı eleyerek ekleyin.

Bir spatula yardımıyla kapatarak karıştırın.

Küçük kek kalıplarınızın hepsini yağlayın.

Yağladığınız kalıpların yarısı dolacak şekilde bir kaşık yardımıyla doldurun.

Hazırladığınız kremayı dolaptan çıkartın ve kek kalıplarınıza iki kat olacak şekilde sıkın.

Sıktığınız kremanın üzerini kek harcıyla kaplayın ve 180 derecede önceden ısıtılmış fırında 20 – 25 dakika pişirin.

Pişen keklerinizi fırından çıkartın 5 dakika bekletin ve kalıplarından çıkartın.

Keklerinizi servis edeceğiniz tabağa alın.

Çikolata sos için;

Bir sos tenceresine kremayı alın ve ısıtın.

Isınan kremanın içerisine çikolataları ekleyin ve karıştırın.

Birleştirmek için;

Servis tabağındaki keklerin içerisine erittiğiniz çikolatayı koyun ve servis edin.

Dilerseniz üzerine toz antep fıstığı serperek servis edebilirsiniz.