Yemek Tarifleri

Kuruyemişli Lokumlu Kek - Kuruyemişli Lokumlu Kek Tarifi - Kuruyemişli Lokumlu Kek Nasıl Yapılır?

‘Kuruyemişli Lokumlu Kek tarifini, nasıl yapıldığını, malzemelerini, pişirme süresini ve tüm inceliklerini öğrenebilir, videolu anlatım ile Kuruyemişli Lokumlu Kek yapabilirsiniz.’

Kuruyemişli Lokumlu Kek

MALZEMELER

Kek için;

3 adet yumurta

1 su bardağı toz şeker

1 su bardağı ayçiçek yağı

1 su bardağı süt

3 su bardağı un

1 paket kabartma tozu

1 paket vanilya

Kuruyemiş ve meyveler için;

10 adet kuru kayısı

8 adet kuru incir

1/2 su bardağı turna yemişi

3/4 su bardağı kuru üzüm

3/4 su bardağı soyulmuş badem

3/4 su bardağı fındık

5 adet naneli lokum

5 adet narlı lokum

1 yemek kaşığı un 

YAPILIŞI

Kek harcı için;

Bir karıştırma kabına yumurta ve toz şekeri ekleyip beyazlaşana kadar çırpın.

Ayçiçek yağı ve sütü ilave edip çırpmaya devam edin.

Un, kabartma tozu ve vanilyayı eleyerek ilave edin ve bir spatula yardımıyla dışardan içeriye doğru kapatarak karıştırın.

Kuruyemiş ve meyveler için;

Kuru kayısı ve kuru inciri küçük küp olacak şekilde doğrayıp bir karıştırma kabına alın.

Turna yemişi ve kuru üzümü de karıştırma kabınıza ekleyin.

Badem ve fındıklarınızı bir bıçakla doğrayın ve karıştırma kabınızın içerisine alın.

Lokumlarınızı küçük küp doğrayın ve karıştırma kabınıza alın.

Kuru meyvelerin üzerine un serpiştirin ve harmanlayın.

Küçük bir kısmını kekinizin üzeri için ayırın, kalan meyveleri kek harcınızın içerisine ekleyin ve spatula yardımıyla karıştırın.

Birleştirmek için;

24 cm.’lik kilitli kek kalıbınızın tabanına yağlı kağıt yerleştirin ve kenarlarını yağlayın.

Hazırladığınız kek harcını kek kalıbınıza aktarın ve üzerine ayırdığınız kuru meyveli karışımı serpiştirin.

180 derecede önceden ısıtılmış fırında 40 – 45 dakika pişirin.

Üzeri için;

Fırından çıkan kekinizi 10 – 15 dakika soğutun ve servis tabağına alın.

Üzerine pudra şekeri serperek ve dilimleyerek servis edin.