Yemek Tarifleri

Leylek Gilliği - Leylek Gilliği Tarifi - Leylek Gilliği Nasıl Yapılır?

‘Leylek Gilliği tarifini, nasıl yapıldığını, malzemelerini, pişirme süresini ve tüm inceliklerini öğrenebilir, videolu anlatım ile Leylek Gilliği yapabilirsiniz.’

Tokat'ın yöresel tatlarından Leylek Gilliği tarifi burada!

Leylek Gilliği HAMUR İÇİN MALZEMELER

1 PAKETTOZ MAYA

1,5 YEMEK KAŞIĞI TOZ ŞEKER

1 BARDAK SU

ALDIĞI KADAR UN

Leylek Gilliği YAPILIŞI

BARDAĞA KOYDUĞUMUZ MAYA ŞEKER VE SUYU KABA BOŞALTIKTAN SONRA UN İLAVE EDEREK ÇIRPIYORUZ VE TUZ EKLİYORUZ. HAMURU MAYALANMAYA BIRAKIYORUZ. MAYLANAN HAMURA SU EKLEYİP İNCELTİYORUZ.  YAĞ KIZARTIYORUZ VE HAMURUMUZDAN DÖKÜP PİŞİRİYORUZ.

Leylek Gilliği SOSU İÇİN MALZEMELER

2 KAŞIK PEKMEZ

3 KAŞIK PEKMEZ KÖPÜĞÜ

1 SU BARDAĞI CEVİZ

Leylek Gilliği YAPILIŞI

PEKMEZLERİ KABA KOYUP MİKRODALGADA ÇÖZÜLMEYE BIRAKIYORUZ. ÇIKARINCA KARIŞTIRIYORUZ VE CEVİZİMİZİ EKLEYİP KARIŞTIRIYORUZ. BİR HAMUR ÜZERİNE BİR PEKMEZ SÜREREK SUNUMA HAZIRLIYORUZ.

 


İlgili Haberler

Cihan, Nehir'e babası için yalvardı!

Burak, babası için bıçak çekti!

Ünlü türkücü Hülya Polat müziğe nasıl başladı?

Kusursuz olmak hayatımızı nasıl etkiliyor?