Tokat'ın yöresel tatlarından Leylek Gilliği tarifi burada!
Leylek Gilliği HAMUR İÇİN MALZEMELER
1 PAKETTOZ MAYA
1,5 YEMEK KAŞIĞI TOZ ŞEKER
1 BARDAK SU
ALDIĞI KADAR UN
Leylek Gilliği YAPILIŞI
BARDAĞA KOYDUĞUMUZ MAYA ŞEKER VE SUYU KABA BOŞALTIKTAN SONRA UN İLAVE EDEREK ÇIRPIYORUZ VE TUZ EKLİYORUZ. HAMURU MAYALANMAYA BIRAKIYORUZ. MAYLANAN HAMURA SU EKLEYİP İNCELTİYORUZ. YAĞ KIZARTIYORUZ VE HAMURUMUZDAN DÖKÜP PİŞİRİYORUZ.
Leylek Gilliği SOSU İÇİN MALZEMELER
2 KAŞIK PEKMEZ
3 KAŞIK PEKMEZ KÖPÜĞÜ
1 SU BARDAĞI CEVİZ
Leylek Gilliği YAPILIŞI
PEKMEZLERİ KABA KOYUP MİKRODALGADA ÇÖZÜLMEYE BIRAKIYORUZ. ÇIKARINCA KARIŞTIRIYORUZ VE CEVİZİMİZİ EKLEYİP KARIŞTIRIYORUZ. BİR HAMUR ÜZERİNE BİR PEKMEZ SÜREREK SUNUMA HAZIRLIYORUZ.