Yemek Tarifleri

Burmalı Kadayıf - Burmalı Kadayıf Tarifi - Burmalı Kadayıf Nasıl Yapılır?

‘Burmalı Kadayıf tarifini, nasıl yapıldığını, malzemelerini, pişirme süresini ve tüm inceliklerini öğrenebilir, videolu anlatım ile Burmalı Kadayıf yapabilirsiniz.’

Gaziantep'in yöresel tatlarından Burmalı Kadayıf tarifi burada!

Burmalı Kadayıf MALZEMELERİ

4 BARDAK ŞEKER

1 LİTRE SU

600GR YAĞ

700 GR TEL KADAYIF

350 GR TOZ FISTIK

Burmalı Kadayıf YAPILIŞI:

SU VE ŞEKERİ ATEŞE KOYUP AĞDALANMASINI BEKLİYORUZ. KATI YAĞI ERİTİYORUZ VE ERİYEN YAĞI TEPSİYE DÖKÜYORUZ. KADAYIFLARI BÖLÜP İÇİNE FISTIKLARI ŞERİT HALİNDE YERLEŞTİRİYORUZ. BURARAK YUVARLAK YAPIYORUZ VE TEPSİYE YERLEŞTİRİYORUZ. 400 GR YAĞ ERİTİYORUZ VE ÜZERİNE GEZDİRİYORUZ. PİŞİNCE TERS DÜZ EDİYORUZ. ARTAN YAĞI TEKRAR ÜZERİNE GEZDİRİYORUZ. ŞERBETİ DÖKÜP SOĞUMAYA BIRAKIYORUZ.


İlgili Haberler

Ünlü türkücü Hülya Polat müziğe nasıl başladı?

Kusursuz olmak hayatımızı nasıl etkiliyor?

Çocuklarla nasıl kaliteli vakit geçirilir?

Arda'nın Mutfağı - Nohutlu Pilav Tarifi - Nohut Pilav Nasıl Yapılır?