Pişmeyen Çikolatalı Tart
MALZEMELER
Tabanı için;
4 paket kakaolu kremalı bisküvi
3 yemek kaşığı tereyağı
1/4 su bardağı süt
1 tatlı kaşığı bal
Ganaj için;
700 gr. bitter çikolata
200 ml. krema
1 yemek kaşığı tereyağı
1 adet portakal kabuğu rendesi
Deniz tuzu
Karamel için;
7 yemek kaşığı toz şeker
200 ml. krema
Süslemek için;
Nar gülü
Kurutulmuş portakal dilimleri
YAPILIŞI:
Tabanı için;
Parçalayıcınızın haznesine bisküvileri koyun ve çekmeye başlayın.
Parçalayıcınızın içerisine tereyağlarını ekleyerek çekmeye devam edin.
Süt ve balı da ekleyerek çekmeye devam edin.
Her şey iyice karışınca bisküvili harcı 28 cm’lik mümkünse tabanı çıkan tart kalıbınıza alın ve elinizle iyice tabana yayıp, bir yemek kaşığı yardımıyla tabanı düzleyin.
Ganaj için;
Bitter çikolatayı benmari usulü eritin.
Ocaktan alınca krema ve tereyağını ekleyip, karıştırın.
Portakal kabuğunu rendeleyin ve hazırladığınız ganajın içerisine ekleyin.
Hazırladığınız tabanın üzerine ganajı dökün ve iyice yayın.
Üzerine deniz tuzu serpin ve soğuması için dondurucuya kaldırın.
Karamel için;
Hafif geniş bir tavaya toz şekerinizi ekleyin ve erimesi için bırakın.
Toz şeker eriyince ve hafif karamel haline gelince içerisine krema ekleyip içerisinde hiç topak kalmayacak şekilde iyice karıştırın.
Ardından dondurucudan çıkardığınız tartınızın üzerine hazırladığınız karameli dökün ve üzerine tekrar deniz tuzu serpip, dondurucuya atın.
30 dakika bekletin ve kalıbınızdan çıkararak, dilimleyerek servis edin.