Yemek Tarifleri

Süt Helvası - Süt Helvası Tarifi - Süt Helvası Nasıl Yapılır?

‘Süt Helvası tarifini, nasıl yapıldığını, malzemelerini, pişirme süresini ve tüm inceliklerini öğrenebilir, videolu anlatım ile Süt Helvası yemeğini yapabilirsiniz.’

Süt Helvası

Malzemeler:
150 gr. tuzsuz tereyağı
5 su bardağı süt
2 su bardağı un
2 su bardağı şeker
2 yemek kaşığı sıvıyağ

 
Süt Helvası Yapılışı:
2 yemek kaşığı tereyağı ve 2 yemek kaşığı sıvıyağ kızdırılır. Üzerine 2 su bardağı un eklenip devamlı karıştırılarak rengi kahverengi olana kadar kavrulur. 5 su bardağı süt ayrı bir tencerede ısıtılır. Üzerine 2 su bardağı şeker eklenir. Sıcak süt kavrulan unun üzerine yavaş yavaş dökülür ve helva karıştırılmaya devam edilir. Helva ocaktan alınır ve yaklaşık 5 dakika daha karıştırılır. Helva ısıya dayanıklı cam bir tepsiye dökülüp kaşığın tersiyle yayılır. Üzerine küçük tereyağı parçaları yerleştirilir. üzeri kızarana kadar 180 derecelik fırında pişirilir.Süt Helvası servise hazırdır.

İlgili Haberler

Ünlü türkücü Hülya Polat müziğe nasıl başladı?

Kusursuz olmak hayatımızı nasıl etkiliyor?

Çocuklarla nasıl kaliteli vakit geçirilir?

Arda'nın Mutfağı - Nohutlu Pilav Tarifi - Nohut Pilav Nasıl Yapılır?