Süt Helvası - Süt Helvası Tarifi - Süt Helvası Nasıl Yapılır?
‘Süt Helvası tarifini, nasıl yapıldığını, malzemelerini, pişirme süresini ve tüm inceliklerini öğrenebilir, videolu anlatım ile Süt Helvası yemeğini yapabilirsiniz.’
Süt Helvası
Malzemeler: 150 gr. tuzsuz tereyağı 5 su bardağı süt 2 su bardağı un 2 su bardağı şeker 2 yemek kaşığı sıvıyağ
Süt Helvası Yapılışı:
2 yemek kaşığı tereyağı ve 2 yemek kaşığı sıvıyağ kızdırılır. Üzerine 2 su bardağı un eklenip devamlı karıştırılarak rengi kahverengi olana kadar kavrulur. 5 su bardağı süt ayrı bir tencerede ısıtılır. Üzerine 2 su bardağı şeker eklenir. Sıcak süt kavrulan unun üzerine yavaş yavaş dökülür ve helva karıştırılmaya devam edilir. Helva ocaktan alınır ve yaklaşık 5 dakika daha karıştırılır. Helva ısıya dayanıklı cam bir tepsiye dökülüp kaşığın tersiyle yayılır. Üzerine küçük tereyağı parçaları yerleştirilir. üzeri kızarana kadar 180 derecelik fırında pişirilir.Süt Helvası servise hazırdır.