Yemek Tarifleri

Tahinli Kabak Tatlısı- Tahinli Kabak Tatlısı Tarifi - Tahinli Kabak Tatlısı Nasıl Yapılır?

‘Tahinli Kabak Tatlısı tarifini, nasıl yapıldığını, malzemelerini, pişirme süresini ve tüm inceliklerini öğrenebilir, videolu anlatım ile Tahinli Kabak Tatlısı yapabilirsiniz.’

Tahinli Kabak Tatlısı

MALZEMELER

1,5 kilo balkabağı – kabuksuz
1,5 su bardağı toz şeker
1/2 su bardağı su
5 adet karanfil
1 adet çubuk tarçın

Servis için;

Tahin
Ceviz içi – iri kıyılmış

YAPILIŞI

Kabak tatlısı için yeşil ve sert kısımlarını da alacak şekilde kabuklarını soyun.

Bol suda yıkadığınız balkabağı dilimlerini tencereye yerleştirin.

Üzerlerine toz şeker, karanfil ve tarçını ikiye bölüp serpiştirin.

5 – 6 saat boyunca ağzı kapalı bir tencerede bekletin.

Kabaklar cinsine göre suyunu kısa sürede salmadıysa ilave edeceğiniz su ile balkabaklarınızı kısık ateşte 1 saat pişirin.

Suyunu tamamen çeken balkabaklarını ılındıktan sonra dağılmaması için dikkatli bir şekilde servis tabağına alın.

Tahini üzerine dökün ve cevizle süsleyerek servis edin.