Yemek Tarifleri

Tül Perde Tatlısı - Tül Perde Tatlısı Tarifi - Tül Perde Tatlısı Nasıl Yapılır?

‘Tül Perde Tatlısı tarifini, nasıl yapıldığını, malzemelerini, pişirme süresini ve tüm inceliklerini öğrenebilir, videolu anlatım ile Tül Perde Tatlısı yemeğini yapabilirsiniz.’

Tül Perde Tatlısı

Malzemeler:
25-30 baklavalık yufka
Yarım kg ceviz içi
1 su bardağı sıvıyağ 

Üzeri için:
1 su bardağı şeker
1 su bardağı süt 
1 su bardağı sıvıyağ 
2 yumurta 
1 paket kabartma tozu 

Şerbeti için:
3 su bardağı su 
3 su bardağı şeker
Birkaç damla limon suyu 

Tül Perde Tatlısı Yapılışı:
Şerbet için su ve şeker kaynatılır. Limon suyu eklenip birkaç dakika daha kaynatıldıktan sonra soğuması için kenara alınır. Baklavalık yufkalar tek tek düz bir zemine yayılıp üzerine çekilmiş ceviz yayılır. Büzüştürülerek toplanıp fırın tepsisine dizilir. Üzerine sıvıyağ gezdirilip 175 derece fırında üzeri pembeleşene kadar pişirilir. Diğer tarafta şeker, süt, yumurta, kabartma tozu ve sıvıyağ mikserle çırpılır. Pembeleşen tatlının üzerine gezdirilip tekrar fırınlanır. Üzeri kızarınca fırından çıkartılıp 5 dakika kadar dinlendirilir. Üzerine soğuk şerbet gezdirilir. Şerbet çekince servis yapılır.
Tarifin videosunu izlemek için TIKLAYIN!
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN


İlgili Haberler

Ünlü türkücü Hülya Polat müziğe nasıl başladı?

Kusursuz olmak hayatımızı nasıl etkiliyor?

Çocuklarla nasıl kaliteli vakit geçirilir?

Arda'nın Mutfağı - Nohutlu Pilav Tarifi - Nohut Pilav Nasıl Yapılır?