Yemek Tarifleri

Yufkalı Kadayıf Tatlısı - Yufkalı Kadayıf Tatlısı Tarifi - Yufkalı Kadayıf Tatlısı Nasıl Yapılır?

‘Yufkalı Kadayıf Tatlısı tarifini, nasıl yapıldığını, malzemelerini, pişirme süresini ve tüm inceliklerini öğrenebilir, videolu anlatım ile Yufkalı Kadayıf Tatlısı yapabilirsiniz.’

Yufkalı Kadayıf Tatlısı

Malzemeler

2 adet yufka

200 gram taze tel kadayıf

200 gram tereyağı

1,5 su bardağı ceviz içi - iri dövülmüş

Şerbeti için;

2 su bardağı toz şeker

2 su bardağı su

3 - 4 damla limon suyu 

Yapılışı

Şerbeti için;

Bir sos tenceresine toz şeker ve suyu ilave edip şeker eriyene kadar karıştırın.

Kısık ateşte kaynamaya bırakın.

Şerbetiniz hazır olunca içerisine limon suyunu ilave edin ve ocaktan alıp soğutun.

Kadayıf için;

Bir tavada tereyağını eritin ve soğutun.

Tel kadayıflarınızı bir karıştırma kabına alın ve tereyağını ilave edip kadayıflarınızı didikleyin.

Yufkanızı tezgaha yayın.

Yuvarlak kenarlarını içe doğru katlayın ve kare bir yufka elde edin.

Yufkanın kendi tarafınıza olan kısmına hazırladığınız kadayıfı ve cevizi enlemesine yayın.

Sıkı bir şekilde sarın ve diğer yufkayı da aynı şekilde hazırlayın.

Hazırladığınız yufkaları 2 parmak kalınlığında kesin ve 30 cm çapında yuvarlak cam fırın kabına sıkı bir şekilde dizin.

180 derecede önceden ısıtılmış fırında 45 – 50 dakika üzerleri kızarana kadar pişirin.

Fırından çıkan sıcak tatlınıza, soğuk şerbeti dökün.