Yemek Tarifleri

Ciğer Taplaması - Ciğer Taplaması Tarifi - Ciğer Taplaması Nasıl Yapılır?

‘Ciğer Taplaması tarifini, nasıl yapıldığını, malzemelerini, pişirme süresini ve tüm inceliklerini öğrenebilir, videolu anlatım ile Ciğer Taplaması yemeğini yapabilirsiniz.’

Ciğer Taplaması

Malzemeler:
1kg kuzu ciğeri
3 su bardağı köftelik ince bulgur
2 soğan
Reyhan
1 çay kaşığı karabiber
Tuz
4 yemek kaşığı margarin
1 tatlı kaşığı pulbiber
Tuz

Ciğer Taplaması Yapılışı:
Ciğer iyice yıkandıktan sonra kıyma makinesinde ya da robotta çekilir. Köftelik ince bulgur, ince doğranmış soğan, kuru reyhan, pulbiber, karabiber ve tuz ilave edilir ve iyice yoğurulur. Ceviz büyüklüğünde parçalar kopartılıp yuvarlandıktan sonra avuç içinde bastırılarak yassılaştırılır. Derin tencerede su ve tuz kaynatılır. Taplamalar suya atılıp haşlanır ve tencereden alınıp servis tabağına dizilir. Margarin eritilip pulbiber yakıldıktan sonra taplamaların üzerine gezdirilir.


İlgili Haberler

Ünlü türkücü Hülya Polat müziğe nasıl başladı?

Kusursuz olmak hayatımızı nasıl etkiliyor?

Çocuklarla nasıl kaliteli vakit geçirilir?

Arda'nın Mutfağı - Nohutlu Pilav Tarifi - Nohut Pilav Nasıl Yapılır?