Yemek Tarifleri

Ekmek Salma - Ekmek Salma Tarifi - Ekmek Salma Nasıl Yapılır?

Ekmek Salma, nasıl yapıldığını, malzemelerini, pişirme süresini ve tüm inceliklerini öğrenebilir, videolu anlatım ile Ekmek Salma yapabilirsiniz.

Malzemeler:
2 kg kuzu eti
Etin üst yağı
2 tandır ekmeği
Tuz

Yapılışı:
Etin üst yağları doğranıp teflon tavaya alınıp kavrulur.

Yağlar küçücük kalınca doğranmış kuzu eti eklenir.

Kısık ateşte kavrulur.

Tandır ekmekleri küçük küpler şeklinde doğranır.

Et pişince tandır ekmekleri etin üzerine yayılır.

Tencerenin kapağı kapatılıp ekmekler yağı emip yumuşayana kadar beklenir.


İlgili Haberler

Arda'nın Mutfağı - Fındıklı Sarma Tarifi - Fındıklı Sarma Nasıl Yapılır?

Arda'nın Mutfağı - Ispanaklı Açık Börek Tarifi - Ispanaklı Açık Börek Nasıl Yapılır?

Arda'nın Mutfağı - Ilık Patates Salatası Tarifi - Ilık Patates Salatası Nasıl Yapılır?

Ferda nasıl bir hayat yaşadı?