Malzemeler:
1 kg kemikli et
1,5 su bardağı aşurelik buğday
250 gram gari
250 gram margarin ya da tereyağı
Yarım kg sumak
1,5 yemek kaşığı tuz
Köfte için:
1 kg yağsız dana eti
2 su bardağı köftelik bulgur
1 kg böbrek yağı
1 soğan
1 yemek kaşığı karabiber
3 yemek kaşığı pulbiber
3 yemek kaşığı sumak tozu
1 tatlı kaşığı tuz
Yapılışı:
Gari için kemikli et akşamdan yıkanıp tuzlanır. Pişirilmeden önce tekrar yıkanır ve tencereye yerleştirilir. Aşurelik buğday yıkanıp gariyle birlikte etin üzerine yayılır. Sıcak suda az kaynatılmış sumak, et, gari ve buğdayın üzerine süzülür. Üzerine margarin ve tuz eklenir. Kaynadıktan sonra kısık ateşte pişirilir. Köfte için akşamdan tuzlanmış et bulgur ile iyice yoğurulur. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartılıp içine böbrek yağı konulup yuvarlanır. Köfteler buzdolabında 1 saat bekletilir. Köftenin hamurundan 1 su bardağı kadar nohut büyüklüğünde toplar hazırlanır. Minik köfteler pişen garinin içine eklenir ve 10 dakika kaynatılır. Diğer tarafta kaynamış suda köfteler haşlanır. Gari ile servis yapılır.