Yemek Tarifleri

Kavurmalı Sengeser - Kavurmalı Sengeser Tarifi - Kavurmalı Sengeser Nasıl Yapılır?

‘Kavurmalı Sengeser tarifini, nasıl yapıldığını, malzemelerini, pişirme süresini ve tüm inceliklerini öğrenebilir, videolu anlatım ile Kavurmalı Sengeser yemeğini yapabilirsiniz.’

Kavurmalı Sengeser

Malzemeler:
1 kg kuzu kavurma
Yarım kg çökelek
2 su bardağı mercimek
5 soğan
3 diş sarımsak
2 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
2 tatlı kaşığı pulbiber
Yarım tatlı kaşığı karabiber
Yarım çay bardağı sıvıyağ

Kavurmalı Sengeser Yapılışı:
Mercimek yıkanıp haşlanır. Diğer tarafta yemeklik doğranmış soğanlar sıvıyağda kavrulur. Üzerine kavurma eklenip kavrulmaya devam edilir.  Domates ve biber salçası ve baharatlar eklenip iyice karıştırılır. Haşlanıp süzülen mercimekler eklenir. Sarımsakla çökelek karıştırılır. Üzerine 2 su bardağı su eklenip açıldıktan sonra yavaş yavaş yemeğe eklenir. Piştikten sonra maydanoz ve pulbiberle süslenerek servis yapılır.


İlgili Haberler

Yusuf, her şeye rağmen Hazal'ı seçti!

Arda'nın Mutfağı - Muzlu Mermer Kek Tarifi - Muzlu Mermer Kek Nasıl Yapılır?

Arda'nın Mutfağı - Cevizli ve Tulum Peynirli Erişte Tarifi - Cevizli ve Tulum Peynirli Erişte Nasıl Yapılır?

Arda'nın Mutfağı - Etli Lahana Sarması Tarifi - Etli Lahana Sarması Nasıl Yapılır?