Yemek Tarifleri

Pepeçura - Pepeçura Tarifi - Pepeçura Nasıl Yapılır?

‘Pepeçura tarifini, nasıl yapıldığını, malzemelerini, pişirme süresini ve tüm inceliklerini öğrenebilir, videolu anlatım ile Pepeçura yemeğini yapabilirsiniz.’

Pepeçura

Malzemeler:
3 litre kara üzüm suyu
3 bardak mısır unu
1 bardak şeker
½ bardak fındık
 
Pepeçura Yapılışı:
Üç litre kara üzüm suyuna üç bardak mısır unu elekten geçirilerek eklenir ve karıştırılmaya başlanır. Tencereye alınan mısır unlu üzüm suyu karıştırılarak pişirilmeye başlanır. Bir bardak şeker eklenen tatlı karıştırılarak kaynayana kadar pişirilir. Servis yapılacağı tepsiye alınan Pepeçura soğutulduktan sonra üzeri öğütülmüş fındıkla süslenir.Pepeçura sunuma hazırdır.


İlgili Haberler

Ünlü türkücü Hülya Polat müziğe nasıl başladı?

Kusursuz olmak hayatımızı nasıl etkiliyor?

Çocuklarla nasıl kaliteli vakit geçirilir?

Arda'nın Mutfağı - Nohutlu Pilav Tarifi - Nohut Pilav Nasıl Yapılır?